Lenovo heeft tijdens de CES een 5,5 inch smartphone gepresenteerd, de Lenovo K900. De K900 draait op Android en is de allereerste smartphone die beschikt over Intel’s Clover Trail+ chip, waarschijnlijk een Atom Z2580 geklokt op 2 GHz.

Opvallend is dat Lenovo in het persbericht waarin de smartphone wordt aangekondigd met geen woord rept heeft over de Clover Trail+ chip, het bedrijf noemt alleen de "aankomende Intel Atom processor platform voor smartphones"..

De Lenovo K900 is met zijn 5.5 inch ongeveer net zo groot als de Galaxy Note II van Samsung. Alleen is de LG K900 voorzien van een 1080p IPS touchscreen dat wordt beschermd door Corning Gorilla Glass 2. De schermresolutie van de LG is dus een heel stuk hoger. De Atom chip wordt ondersteund door 2 GB aan werkgeheugen en 16 GB aan opslagcapaciteit, welke is uit te breiden via een micro-SD-kaartje. Tot slot is er ook nog een 13 megapixel camera met dual flash aanwezig. De behuizing van de smartphone is gemaakt van roestvrij staal met polycarbonaat en is slechts 6,9 millimeter dik. De smartphone weegt 162 gram.

Over de prijs van de telefoon is op dit moment nog niets bekend. Wel is duidelijk dat de K900 in april in China op de markt gaat komen. Of de smartphone ook in Europa komt is onduidelijk.