Eeuwige ban Xbox Live voor Gears of War-piraten

Abonneer je gratis op Techzine!

De nieuwste Gears of War-game is op het internet uitgelekt. Microsoft springt hier direct op in en waarschuwt dat mensen die de gelekte variant van Gears of War: Judgment op hun Xbox 360 afspelen een permanente blokkering van Xbox Live kunnen verwachten.

Vannacht lekte Gears of War: Judgment uit op verschillende torrentsites. Dit is erg pijnlijk voor Microsoft, want de game belandt pas op 22 maart in de winkels, maar gamers zijn niet de meest geduldige mensen. Deze gamers halen echter wel problemen op de hals wanneer ze Gears of War: Judgment al voor de lancering in hun Xbox 360 steken, Microsoft dreigt met een levenslange verbanning van het Xbox Live-netwerk. "We zijn ons bewust van het lekken van Gears of War: Judgment en we werken er hard aan om de content te verwijderen", meldt een vertegenwoordiger van Microsoft. "Consumenten moeten zich er van bewust zijn dat piraterij illegaal is en wij ondernemen harde actie tegen dit soort praktijken."

Microsoft heeft deze handelswijze eerder ook gebruikt toen Halo 4 uitlekte. Volgens de overeenkomst van Xbox Live is het verbannen van Xbox Live-gebruikers rechtmatig wanneer zij illegale kopieën van een game afspelen. De verbanning kan zowel voor de console als de desbetreffende account gelden.