Nu Samsung’s Galaxy S4 in de winkels is beland, verplaatst het geruchtencircuit zich langzaamaan naar de volgende grote aankondiging van het Koreaanse bedrijf. De volgende phablet van Samsung zal volgens geruchten voorzien worden van een processor met acht rekenkernen, een scherm van 6 inch en maar liefst 3GB aan werkgeheugen.

De Samsung Galaxy S4 (review) is in sommige markten voorzien van een Exynos 5 octa-core processor, bestaande uit vier Cortex A15-chips en evenzoveel Cortex A7-chips. De processors zijn geklokt op respectievelijk 2.0 en 1.7 GHz. De Galaxy Note III zou dezelfde chip krijgen. Deze chip biedt rekenkracht wanneer dat nodig is, maar is dankzij de oudere Cortex A7-chips bovendien ook energiezuinig wanneer even geen rekenkracht benodigd is. Dat levert dus zowel hoge prestaties als lange accuduur op.

Verder zou het werkgeheugen van 2GB naar een indrukwekkende 3GB verhoogd worden, terwijl de Galaxy Note III draait op Android 4.2.2 Jelly Bean. Het scherm zou een afmeting van 5,99 inch hebben, waarmee de Note III een halve inch vooruit gaat ten opzichte van zijn voorganger.

Het gaat hier om geruchten, neem het dus met een korreltje zout. De Galaxy Note III wordt pas aan het einde van dit jaar verwacht, de geruchten zullen dus nog wel even aanhouden.