Windows Phone groeit sneller dan Android

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft’s mobiele ambities komen een stukje dichterbij de werkelijkheid, nu het marktaandeel van Windows Phone sneller groeit dan dat van Android. Het besturingssysteem staat nu derde met 5,6 procent van alle verkochte smartphones in het eerste kwartaal van dit jaar.

We moeten een oogje houden op het mobiele besturingssysteem dat door sommigen al was afgeschreven. Volgens cijfers van Kantar Worldpanel Comtech is Windows Phone bezig aan een opmars, met groeicijfers die zelfs net boven die van Android uitsteken.

Windows Phone groeide in het eerste kwartaal met 3,7 procent, naar een totaal aandeel van 5,6 procent. Android zit met een comfortabele voorsprong op 49,3 procent, maar groeide slechts 1,4 procent. Apple’s iOS ziet het aandeel zakken van 44,6 naar 43,7 procent, terwijl BlackBerry na 2,6 procent verlies nog maar 0,9 procent overhoudt.

Nokia groeit met Windows Phone mee, met een aandeel dat groeide van 1 naar 4 procent in het eerste kwartaal. Kantar zoekt de oorzaak bij eerste kopers, die zich net iets meer aangetrokken zouden voelen tot Windows Phone of Nokia, dan iOS of Android.

Aangezien de helft van de Amerikaanse telefoon-gebruikers nog geen smartphone in het bezit heeft, zit er volgens Kantar nog ruimte voor Windows Phone om te groeien. "Waarschijnlijk gaan veel gebruikers dit jaar nog upgraden, wat uiteindelijk gaat bijdragen aan de groei van het merk Windows."