Derde van nieuwe huwelijken online gevormd

Abonneer je gratis op Techzine!

Een onderzoek in de Verenigde Staten heeft uitgewezen dat een derde van de trouwerijen voortkomen uit een online ontmoeting van het koppel. Het onderzoek werd uitgevoerd door de Nationale Academie van Wetenschappen.

45 procent van de koppels die elkaar online leerden kennen deden dat op actieve wijze; via een datingsite. Twee dating-sites zijn verantwoordelijk voor de helft van ontmoetingen die op zo’n wijze plaats hebben, namelijk Match.com en eHarmony. Ook sociale media zijn met 20 procent van de totale ontmoetingen goed vertegenwoordigd.

De mensen die elkaar online ontmoeten blijken over de gehele linie genomen ook iets gelukkiger te zijn met hun echtgenoot. De kans dat een huwelijk op de klippen loopt zou volgens het onderzoek ook minder groot blijken. Dat komt volgens Neil Clark, CEO van eHarmony, doordat mensen meer tijd nemen om elkaar te leren kennen voordat een relatie serieuze vormen aanneemt. Dat is echter moeilijk te verifiëren. Ook is het totale ‘aanbod’ online groter, wat ervoor zorgt dat ook de variatie ervan groter is.

Van de ontmoetingen buiten het web om blijkt de werkvloer de meeste huwelijken voort te brengen.