‘Microsoft creëert Surface-team voor smartwatch’

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft naar verluidt de ontwikkeling van een slim polshorloge naar een ander team verplaatst. Voorheen was de Xbox-divisie aangewezen voor de ontwikkeling van prototypes, maar nu wordt deze taak overgenomen door het team dat zich ook bezighoudt met de ontwikkeling van Microsoft’s Surface-tablets.

Volgens ingewijde bronnen had de softwaregigant in eerste instantie het team dat verantwoordelijk was voor accessoires voor de Xbox-spelcomputers aangesteld om een smartwatch te ontwikkelen. Dit team wordt echter vervangen door de mensen die zich ook bezighouden met de Surface-tablets.

Microsoft’s smartwatch zou volgens verschillende geruchten een aangepaste versie van Windows 8 draaien, waardoor het product makkelijk kan samenwerken met andere Windows-producten. Het horloge is daarnaast voorzien van een scherm van 1,5 inch. Intern zou voorzien worden in 6GB opslagruimte en LTE-ondersteuning. Daardoor wordt ook opslag in de cloud een goede mogelijkheid.

Naar verluidt komt de smartwatch met verwisselbare polsbanden die blauw, geel, zwart, wit of grijs kunnen zijn. Microsoft zou voor de behuizing gebruik maken van een Oxynitride Aluminium, een doorzichtige vorm van aluminium.