2min

LG heeft zojuist in New York officieel zijn nieuwe vlaggenschip aangekondigd, de LG G2, het is zoals al min of meer bekend was een 5,2 inch smartphone, ook de specificaties die eerder bekend waren komen grotendeels overeen. Wel opvallend is dat LG alle fysieke knoppen van het toestel aan de achterkant heeft geplaatst in plaats van aan de voorkant of zijkanten.

Een ander opmerkelijk feit is dat de naam Optimus is komen te vervallen. LG kiest ervoor om vanaf nu alle toestellen een naam te geven zonder Optimus erin, vandaar ook LG G2. Het andere opvallende aan deze smartphone is dat LG ervoor heeft gekozen de fysieke knoppen op de achterzijde te plaatsen onder de camera. Onder de camera zijn drie knoppen te vinden van boven naar beneden zijn dit volume omhoog, aan/uit knop en volume omlaag. Aangezien het voor kan komen dat de LG G2 ergens plat op ligt en de aan/uit knop niet makkelijk benadert kan worden is het mogelijk om het toestel uit stand-by te halen door twee maal op het touchscreen te tappen.

Het toestel heeft weliswaar een scherm van 5,2 inch maar toch is het toestel niet veel groter als de bijvoorbeeld de Galaxy S4, de LG G2 is slechts 2,4mm langer en 1,2mm breder en 1mm dikker dan het vlaggenschip van Samsung. LG heeft de bezel (rand rond het scherm) dus nog dunner weten te houden dan Samsung.

LG heeft ervoor gekozen om de G2 uit te rusten met een accu van 3000 mAh, welke niet is te vervangen. Aan de binnenkant is verder de Qualcomm Snapdragon 800 quadcore processor te vinden zoals eigenlijk al wel duidelijk was. De kloksnelheid bedraagt 2,26 GHz en de processor wordt bijgestaan door een Adreno 330 GPU en 2GB aan werkgeheugen. Het toestel zal in twee versies op de markt komen, namelijk 16 en 32GB.

LG heeft het toestel voorzien van Android 4.2.2, een zeer recente Android-versie, maar helaas nog geen Android 4.3. Daaroverheen draait de skin van LG. Er zijn geen fysieke knoppen meer te vinden onder het toestel in plaats daarvan gebruikt LG de touchknoppen van Android. Wel heeft LG de rechterknop, die normaal is gereserveerd voor multitasking vervangen door een virtuele menu-knop.

Tot slot heeft LG nog een paar kleine verassingen in petto, zo biedt het toestel ondersteuning voor Wifi a/b/g/n maar ook ac. Is het toestel geschikt voor LTE (4G), maar ook voor LTE-advanced, de verbeterde versie van 4G. Ook heeft LG niet gekozen voor de micro- maar voor de nano-sim. Die voor het eerst werd geïntroduceerd in de iPhone 5.

Voor de Benelux ook nog een positieve verassing, de vorige vlaggenschepen van LG lieten 5 tot 6 maanden op zich wachten in de Benelux, maar de LG G2 moet binnen acht weken in Nederland te verkrijgen zijn. Wat neer komt op eind september of begin oktober.