Microsoft maakte tijdens de Gamescom-beurs in Keulen bekend dat het bij elke voorgestelde Xbox One een gratis digitaal exemplaar van FIFA 14 zou leveren. Jim Ryan, hoofd van Sony’s PlayStation-divisie in Europa, reageert desgevraagd met de bewering dat Microsoft dit doet omdat het aantal voorbestellingen tegen zou zijn gevallen.

In een interview met de Britse afdeling van Metro zegt de topman dat Microsoft deze stap heeft genomen om een impuls te geven aan de stotterende voorbestellingen van de Xbox One. "Het is een rationele beslissing voor een fabrikant van spelcomputers om een actie in het leven te roepen om extra verkopen te genereren. Wij zijn echter tevreden met het aantal pre-orders dat we nu hebben," zegt Ryan.

De topman voegt toe dat hij het apart vindt dat Microsoft ervoor kiest om ene grote titel als FIFA aan de spelcomputer toe te voegen. Waarom hij dat vindt wordt niet geheel duidelijk, maar waarschijnlijk vindt Ryan dat omdat deze titel zichzelf normaliter verkoopt.

Sony heeft al meer dan een miljoen voorbestellingen voor de PlayStation 4 ontvangen. De spelcomputer van het Japanse bedrijf zal op 29 november worden uitgebracht.