1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Sony heeft bekendgemaakt dat de verkoop van de Xperia Z Ultra van start is gegaan. De Xperia Z Ultra is Sony’s eerste phablet, welke voorzien is van een Full HD-scherm van 6,4 inch.

De Sony Xperia Z Ultra is volgens Sony gericht op zowel zakelijk gebruik als entertainment. Met de scherpe en grote display is het bekijken van foto’s en video’s natuurlijk een stuk eenvoudiger. De Xperia Z Ultra beschikt verder ook over de Snapdragon 800-chipset, welke zich op het gebied van prestaties in recensies van Techzine al heeft bewezen in de Sony Xperia Z1 (review) en de LG G2 (review).

Zoals de meeste recente high-end telefoons van Sony is ook de Xperia Z Ultra waterbestendig. De telefoon kan tot maximaal 1,5 meter onderwater overleven gedurende een periode van 30 minuten. Verder beschikt de Xperia Z Ultra over 16GB opslagruimte en ondersteuning voor een micro SD-kaart, NFC en 4G, op het toestel draait Android 4.2 Jelly Bean.

Sony heeft de adviesprijs van de Xperia Z Ultra vastgesteld op 699 euro en de telefoon is verkrijgbaar in zwart en wit. In Techzine’s prijsvergelijker vind je de phablet op het moment van schrijven terug met een prijs rond de 630 euro.