min

Tags in dit artikel

,

Volgens bevindingen van het Japanse Advanced Research zou het Amerikaanse Apple werken aan Ultra HDTV’s met een beeldscherm van 55 inch en 65 inch. Deze zouden komend jaar door Apple worden gelanceerd.

Volgens Masahiko Ishino, analist bij Advanced Research dat de ontwikkelingen op het gebied van consumentenelektronica nauwlettend in de gaten houdt, gaat Apple het komende jaar met een Ultra HDTV op de proppen komen. Hierbij zou de consument kunnen kiezen uit een 55- of 65 inch-beeldscherm.

Apple-icoon Steve Jobs zou zijn biograaf destijds hebben verteld dat hij een manier had bedacht om een revolutie teweeg te brengen op de markt voor televisies. Sindsdien wordt er met spanning uitgekeken naar die innovatie, die vooralsnog op zit laat wachten.

Ook huidig CEO Tim Cook beweerde eerder dit jaar dat Apple zich zal focussen op het ontwikkelen van televisies, waarmee kan worden voortborduurd op het succes van de huidige lijn van producten van Apple.

De Ultra HDTV’s zouden bestaan uit componenten gefabriceerd door onder andere Samsung, LG en Corning. De prijs zal vermoedelijk gaan liggen tussen de 1.500 en 2.500 dollar, omgerekend zo’n 1.100 tot 1.800 euro.