De webbrowser Firefox van Mozilla zal een herontwerp krijgen. Onder de projectnaam Australis is er reeds een speciale testversie van de vernieuwde webbrowser gelanceerd.

Ontwikkelaar Mozilla heeft de zogenaamde Nightly-versie van de nieuwe Firefox-webbrowser beschikbaar gesteld. Het betreft hier een testversie die verkrijgbaar is voor de besturingssystemen Windows, Mac OS X en Linux. Ook voor het mobiele besturingssysteem Android is de testversie beschikbaar.

Onder de projectnaam Australis zal de webbrowser Firefox onder andere een nieuw jasje krijgen. De grootste wijziging in het uiterlijk is te vinden in de tabbladen. Deze hebben een ronde afwerking gekregen. Ook worden de verschillende inactieve tabbladen minder opvallend weergegeven. Hierdoor krijgt alleen het actieve tabblad aandacht. Eveneens is de vooruit-knop enkel zichtbaar wanneer er één of meerdere pagina’s is teruggegaan.


Tevens kunnen de meeste browserinstellingen worden teruggevonden in het menu dat rechtsboven kan worden opgeroepen. De Nightly-versie van de Firefox in het nieuwe Australis-uiterlijk kan worden gedownload op de website van Firefox Nightly (link). Het is nog niet bekend wanneer de officiële versie van Firefox met het nieuwe uiterlijk beschikbaar zal zijn.