De website waarop burgers klachten kunnen indienen omtrent vuurwerkoverlast is al dagenlang onbereikbaar, volgens de initiatiefnemers wordt de website bestookt met ddos-aanvallen. Wie er achter de aanvallen zit is onduidelijk maar het meest voor de hand liggende antwoord is mensen die liefhebber zijn van het afsteken van vuurwerk. Vorig jaar had de website ook al problemen om in de lucht te blijven.

Het meldpunt is opgezet door 15 lokale GroenLinks-fracties en het doel is om in kaart te brengen hoeveel burgers er last hebben van het voortijdig afsteken van vuurwerk. Vorig jaar kwamen er zo’n 82.000 meldingen binnen op de website.

De initiatiefnemers laten weten dat er steeds meer mensen tegen het afsteken van vuurwerk zijn. Tot nog toe staat de teller dit jaar op zo’n 10.000 klachten maar het is nog maar de vraag of het aantal klachten dit jaar zal worden overtroffen, om meer klachten te ontvangen zal de website weer in de lucht moeten komen en dat lijkt een probleem te worden. De verwachting was dat de website vandaag weer bereikbaar zou zijn, maar dat is op het moment van schrijven nog niet het geval. Of het hostingbedrijf achter de website in staat is om de website voor 1 januari weer in de lucht te krijgen blijft nog even afwachten.