Sony heeft vandaag de Xperia M2 beschikbaar gemaakt in Nederland en België, het gaat om een midrange smartphone met een scherm van 4,8 inch. Het toestel is verkrijgbaar in het zwart, wit en paars voor een adviesprijs van 249 euro.

De Sony Xperia M2 is Sony’s antwoord op de steeds drukker wordende onderkant van de smartphone-markt. Een markt die Motorola met de Moto G op zijn kop heeft gezet, door een kwalitatief goede smartphone met een scherpe prijs aan te bieden. Nu is de Xperia M2 niet zo scherp geprijsd maar een slecht toestel is het zeker niet. Ook is het nog even afwachten hoe ver de webwinkels straks onder de adviesprijs gaan duiken.

De Xperia M2 beschikt over een quad-core Snapdragon 400 processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz. Sony heeft gekozen voor een Snapdragon 400 met 4G-ondersteuning. Het toestel heeft 1GB aan werkgeheugen om de processor te ondersteunen en 8 GB aan opslagcapacitiet welke nog uitbreidbaar is via een microSD-slot. Het scherm is 4,8 inch groot en heeft een schermresolutie van 540 x9 60 pixels.

Aan de achterkant van het toestel is een 8 Megapixel Exmor RS camera te vinden van Sony zelf. De camera kan ook video’s opnemen in Full HD. Aan de voorkant van het toestel is ook een camera aanwezig, maar deze heeft een teleurstellende VGA-resolutie.

Het toestel wordt geleverd met Android 4.3, dat is helaas niet de nieuwste versie van Android. Of en wanneer er een update komt naar Android 4.4 KitKat is nog niet bekendgemaakt door Sony.