‘Motorola Moto 360 komt ook in goudkleurige variant’

Abonneer je gratis op Techzine!

Het lijkt erop dat Motorola van plan is om de Moto 360-smartwatch in een derde kleur uit te brengen. Momenteel is het horloge in de kleuren zilver en zwart te koop in de Verenigde Staten, maar grafisch materiaal vanuit het bedrijf duidt erop dat ook een goudkleurige variant op komst is.

De meeste electronicabedrijven bieden hun duurste producten tegenwoordig in een goudkleurige variant aan. Denk bijvoorbeeld aan de goudkleurige iPhones en Galaxy S-toestellen. Motorola volgt mogelijk met een goudkleurige variant van de Moto 360.

Op grafisch materiaal van Motorola zien we vijfmaal de Moto 360, met centraal in de bovenste rij een exemplaar met een goudkleurige behuizing. Natuurlijk kan het om een fout van een werknemer gaan, maar het kan ook zijn dat iemand per ongeluk of expres een grote hint heeft laten vallen. Wat er na de ontdekking van het grafisch materiaal gebeurde doet echter denken dat het om het laatste gaat.

Android Police nam contact op met Motorola over het materiaal, waarna het per direct aangepast werd. Het goudkleurige model werd onzichtbaar gemaakt. Daarna werd nog een wijziging doorgevoerd waarbij de vier overgebleven horloges herschikt werden.

Motorola gaf tevens aan: "Hoewel we niet kunnen reageren op een goudkleurige variant, zijn we altijd nieuwe materialen aan het uitproberen. We willen de Moto 360 in de toekomst in meerdere stijlen uitbrengen." Aan de hand van die uitspraak kan ook nog vermoed worden dat Motorola de behuizing van de Moto 360 van echt goud maakt, wat de prijs flink zou opdrijven. Dat is echter niet ongehoord: Apple maakt ook een variant van de Apple Watch met een gouden behuizing.