Mensen die speciaal voor de iPad een Office 365-abonnement hebben aangeschaft, krijgen hun geld terug. Microsoft maakte vorige week bekend dat Office 365 niet langer vereist is voor het gebruik van Excel, PowerPoint en Word op de iPad.

Voor het terugkrijgen van de abonnementskosten zijn wel enkele vereisten. Het abonnement moet tussen 27 maart en 6 november zijn afgesloten en geactiveerd. Mensen met een zakelijk abonnement komen niet in aanmerking voor de regeling, dat komt doordat voor hen een abonnement nog altijd een vereiste is. Na het terugstorten van het geld zal de extra opslagruimte om OneDrive direct worden geannuleerd.

Eerder dit jaar bracht Microsoft de Office-suite voor de iPad uit. Destijds was het al mogelijk om de apps gratis te gebruiken, maar dan wel enkel om documenten te openen. Voor het aanmaken en bewerken van bestanden was een Office 365-abonnement vereist.

Vorige week maakte Microsoft onverwachts bekend dat het de eis voor het abonnement zou laten vallen. Wel blijven bepaalde functies alleen beschikbaar voor mensen met een Office 365-abonnement. Microsoft maakte ook bekend dat aan app voor Android-tablets begin 2015 zal volgen. De Office-apps zijn inmiddels wel op Android- en iOS-smartphones te gebruiken.

Gebruikers die hun geld terug willen vragen kunnen terecht op een webpagina van Microsoft. Als het abonnement via de App Store is aangeschaft, moet men contact opnemen met Apple.