Microsoft brengt Outlook-app uit voor Android en iOS

Abonneer je gratis op Techzine!

Een van de bekendste Microsoft-producten ontbrak nog op Android en iOS, daar is vandaag verandering in gekomen, Microsoft heeft een Outlook-app beschikbaar gemaakt voor zowel Android als iOS. Het gaat nog wel om een previewversie, maar het begin is er.

Een previewversie betekent bij Microsoft dat het gaat om een betaversie die nog uitgebreid getest moet worden. Het kan dus zijn dat nog niet alle functies even vlekkeloos werken. Microsoft gaat de app verder verbeteren met de feedback die het krijgt van gebruikers. Zodra de app foutloos werkt zal Microsoft het previewlabel verwijderen en de app officieel uitbrengen.

Outlook is een van de bekendste MIcrosoft-producten en veel gebruikers hechten veel waarde aan de applicatie, andere hebben er juist een hekel aan. Voor die eerste groep komt Outlook nu ook naar de mobiele platformen van Apple en Google. Microsoft heeft de app echter niet helemaal zelf gebouwd, het bedrijf nam in december het bedrijf Accompli over voor 200 miljoen dollar, dat bedrijf ontwikkelde de gelijknamige app, een e-mail en agenda app voor professionals. Deze is nu omgebouwd naar Outlook, opvallend is dat er (nog) geen Windows Phone-versie van deze app is, de vraag is ook of die er nog gaat komen of dat Microsoft vasthoudt aan zijn eigen e-mail app in Windows Phone.

De nieuwe Outlook-app biedt ondersteuning voor Microsoft eigen e-maildiensten zoals Exchange, Outlook.com en Office 365, maar ook concurrerende diensten zoals Gmail, iCloud, Yahoo-mail en e-mail servers die gebruik maken van imap worden ondersteund. Outlook kan daarnaast samenwerken met Dropbox, Google Drive en OneDrive om snel bestanden te kunnen toevoegen en bekijken.

Microsoft bracht naast deze Outlook-app vandaag ook Office voor Android-tablets uit, Word, Excel en Powerpoint zijn nu gratis te gebruiken op Android-tablets met Android 4.4 KitKat en hoger.

Outlook is nu te downloaden in de Google Play Store en iOS App Store.