Het tweede merk van Huawei, Honor, heeft bekendgemaakt dat het zijn smartphones sneller van software-updates wil gaan voorzien. De bedoeling is dat de toestellen twee jaar lang in een rap tempo worden voorzien van updates, waarbij er in het eerste jaar elke drie maanden een software-update beschikbaar moet komen. Na twee jaar zal Honor alleen nog beveiligingsupdates uitbrengen.

Huawei wil met zijn tweede merk voornamelijk digital natives aanspreken, het merk doet dat door de toestellen voornamelijk online te verkopen en de prijs/kwaliteit verhouding zo scherp mogelijk te maken. Een van de zaken waar al geruime tijd kritiek op is, is het tempo waarin Huawei software-updates uitbrengt. Huawei is niet bepaald de snelste fabrikant als het aankomt op het uitrollen van nieuwe Android-versies.

Deze kritiek lijkt de fabrikant zich te hebben aangetrokken want het beloofd nu beterschap met de Honor-smartphones. Deze zullen in een sneller tempo worden voorzien van updates.

Het blijft een pijnpunt van Android, dat software-updates lang op zich laten wachten en tot toestellen soms veel risico lopen omdat er een aantal grote beveiligingslekken in de software zit die niet tijdig gepatched worden. Google wil in de nieuwe Android-versie daar mogelijk wat aan gaan doen.