Nieuwe versie Chrome-browser gebruikt minder werkgeheugen

Abonneer je gratis op Techzine!

Google Chrome is veruit de grootste webbrowser op de markt, met een aandeel van bijna vijftig procent. Toch zijn er veel klachten over de hoeveelheid werkgeheugen die computers nodig hebben om de browser zijn werk te kunnen laten doen. In december, als Google met versie 55 komt, zal daar een flinke verbetering in behaald worden.

In een blogpost laten de ontwikkelaars weten dat de volgende versie van de browser een verbeterde JavaScript-engine heeft, die significant veel minder werkgeheugen gebruikt. Google heeft hem uitgeprobeerd op websites als Reddit, YouTube en de New York Times en schrijft dat daartoe vijftig procent minder werkgeheugen gebruikt wordt dan in voorgaande versies van Chrome het geval was.

Het zal nog even duren voordat de nieuwe versie uitkomt, Google is van plan deze op 6 december uit te brengen. De behaalde resultaten met de nieuwe engine zullen ook niet op alle vlakken merkbaar zijn, maar vooral voor apparaten die weinig werkgeheugen beschikbaar hebben goed zijn. Daarnaast werkt het goed als er veel tabbladen geopend zijn in Chrome, en andere apps geopend zijn. Kortom: er zijn dus wel flinke verbeteringen behaald, die tegelijk niet op alle vlakken merkbaar zullen zijn.