2min

Tags in dit artikel

, , ,

Meegeleverde software

De meegeleverde software voor de Sentinel Z3RO-G mag best uitgebreid genoemd worden en zit goed in elkaar. Het ontwerp is duidelijk gericht op gamers waar de muis natuurlijk ook voor bedoelt is. De opties zijn lekker uitgebreid en je hebt vaak de keuze uit meerdere profielen zodat je niet snel mis zal grijpen. Deze worden overigens opgeslagen op het 128KB aan geheugen op de muis.



In het beginscherm vind je de belangrijkste instellingen. In dit scherm kun je namelijk functies aan toetsen toewijzen. Naast de Button assignment vind je in dit scherm ook de instellingen voor de DPI van je muis en de gevoeligheid van de Sentinel. Ook kunnen er in het main control scherm profielen worden ontworpen.



In het tweede scherm genaamd Color control kan je alles instellen wat betreft de kleur van de muis. De muis beschikt naast een ledje bovenop de muis ook over twee ledjes in de voorzijde. Daarnaast heeft de Sentinel natuurlijk ook het oled schermpje aan boord waarin je bijvoorbeeld je teamlogo kan weergeven. De kleur van de ledjes aan de voorzijde en die van de ledjes bovenop de muis kunnen overigens ieder een andere kleur krijgen en hoeven niet hetzelfde te zijn.



In het Storm Tactics scherm kan je extra functies toevoegen aan je muis wanneer je de Storm Tactics Key indrukt. Zo kan je bijvoorbeeld toetsen toewijzen om de media player te muten of het volume te regelen. Op deze manier kan je tot 16 extra opdrachten aan je muis toe kennen.



In het Macro scherm kan je buiten de Storm Tactics commands nog eens extra opdrachten aan input koppelen. Dit scherm is vooral gericht op opdrachten binnen een game. Je kan hier een reeks van muisklikken en toetsaanslagen registreren tot een maximum van 125.



Een uitbreiding op het Macro gedeelte is het Script scherm. Hiermee kan je zelf bepaalde opdrachten en invoer programmeren voor de muis. Hier kan je als het ware kleine programma’s schrijven voor je muis. Als de instellingen na dit scherm nog niet naar je zin zijn, dan moet je jezelf eens afvragen of je niet teveel eisen hebt.



In het Library gedeelte kan de gebruiker zijn reeds opgeslagen profielen, macro’s, scripts en andere instelling beheren. Zoals eerder vermeld heeft de Sentinel 128KB aan geheugen aan boord en het geheugen kan hier worden beheerd.