Review: UFC Trainer

Gameplay (1)

Als je het spel voor de eerste keer opstart, worden er gelijk een paar persoonlijke dingen aan je gevraagd zoals je gewicht, leeftijd en lengte. Nadat deze gegevens zijn ingevuld, krijg je een behoorlijk zware fitnesstraining voor je kiezen, zodat het spel kan kijken welk niveau het beste bij jou past. Is dit ook allemaal gelukt, dan kom je voor het eerst in het hoofdmenu terecht waar je kan kiezen tussen de opties work-out, activiteiten en programma.

Review: UFC Trainer

Als je voor de work-out gaat, krijg je gelijk de optie om uit drie UFC-trainers te kiezen. Deze trainers zijn Mark Dellagrotte, Greg Jackson en Javier Mendez. De trainer die je dan vervolgens kiest, legt precies uit welke bewegingen je moet maken bij de oefeningen van de work-out. Elke trainer heeft zijn eigen oefeningen dus het is zeker handig om met zo nu en dan te wisselen van trainer.

Om een work-out te beginnen kan je twee dingen doen: of je begint een al reeds gemaakte sessie of je stelt er zelf eentje samen. Als je voor de voorgeprogrammeerde work-outs gaat, dan kan je per trainer uit twintig oefeningen kiezen die allemaal weer andere spiergroepen trainen. Als je zelf een work-out wil maken, dan is het handig om te beginnen met een warming up. Een warming up is niet noodzakelijk, maar zoals de trainers in het spel ook zeggen is het bijzonder slecht om met koude spieren te trainen. Daarna kan je maximaal 12 oefeningen aan elkaar knopen en dan afsluiten met een cooling down. Ook de cooling down is erg aan te raden, omdat je anders de andere dag wel eens flinke spierpijn kan hebben.

Review: UFC Trainer

En dan begint het echte werk. De zonet gekozen trainer verschijnt in het beeld en laat precies zien wat jij voor je tv moet doen. Niet alle bewegingen worden geregistreerd en het is daarom ook makkelijk om vals te spelen. Hiermee heb je natuurlijk alleen je zelf te pakken, want daar doe je het uiteindelijk voor.

Aan het einde van elke oefening krijg je te zien hoe je gepresteerd hebt en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Elke work-out duurt ongeveer vijftien minuten en ze zullen nooit langer dan een halfuur duren. De voorgeprogrammeerde work-outs zijn behoorlijk pittig dus met één of twee work-outs per dag houd je je conditie aardig op peil.