Conclusie

De Roccat Kone+ is een muis die niet voor iedereen weggelegd is. Het grote aantal mogelijkheden met de muis op het gebied van functies en instellingen zorgt er voor dat niet iedere standaard gebruiker goed overweg kan met de muis. Dat is echter ook niet de insteek van Roccat, aangezien men zich met de Kone+ voornamelijk richt op gamers, maar het is wel degelijk iets om te vermelden voor gebruikers met andere doeleinden die een eventuele aanschaf overwegen.

Voor de meeste gamers zal de muis echter een verademing zijn. De muis geeft je directe toegang tot veel functies en kan met behulp van Easy-Shift en de interne opslag op de muis van verschillende profielen vrijwel de meeste functies van games herbergen die dan ook nog eens relatief snel te benaderen zijn. Vooral voor MMORPG’s waar relatief vaak sprake is van een groot aantal opties in de game komt de Kone+ volledig tot zijn recht. De muis is echter ook een perfecte “partner in crime” als het aankomt op FPS-games vanwege de precisie en snelheid.

Tegenover deze mogelijkheden staat ook een behoorlijk prijskaartje. Voor de muis moet zo’n 70 tot 80 euro betaald worden en dat zou de Kone+ mij persoonlijk niet waard zijn. Dat heeft er ook deels mee te maken dat ik een aantal van de vele functies van de muis in de praktijk sporadisch of niet gebruik, aangezien de toepassingen en games die door mij hoofdzakelijk gebruikt worden niet gebruikmaken van het potentieel van de muis.

Kortom, deze muis zou ik alleen aanraden aan gamers die deze muis daadwerkelijk volledig kunnen of gaan gebruiken. In de meeste situaties zal men ook met een goedkoper alternatief in de behoeftes kunnen voorzien.

Past jouw gebruik echter bij de Kone+ en heb je het geld over voor de vele mogelijkheden, dan haal je met de Kone+ van Roccat een kwalitatief sterke muis in huis die de eerstkomende tijd in principe niet aan vervanging toe is.
8.0
  • Prestaties;
  • Mogelijkheden op het gebied van functies;
  • Uiterlijk;
  • Uitgebreide en degelijke software.
  • Prijs;
  • Deels lichte slijtage na relatief weinig gebruik.