2min

Multiplayer

Mass Effect 3 is de eerste game uit de serie met een multiplayeroptie. Het gaat hierbij om co-opmissies waarbij je een eigen ras en klasse kan kiezen. In totaal kunnen vier spelers tegelijk de strijd aan gaan tegen hordes vijanden, waaronder de Reapers, Cerberus en Geth troepen, vergelijkbaar aan de Horde Mode in Gears of War 3.



Naast het overwinnen van deze aanvalsgolven zullen er secondaire doelen zijn zoals het veiligstellen van datapackages of het verdedigen van bondgenoten. Na de elfde golf moeten alle spelers terugtrekken naar de originele landingsplaats en opnieuw voor een bepaalde tijd overleven tot evacuatie plaatsvindt.

Missies kunnen worden gespeeld op drie moeilijkheidsgraden: brons, zilver en goud. Wanneer je een missie op goud uitspeelt, word je beloond met meer credits.

BioWare heeft de multiplayer zo ontworpen dat deze invloed heeft op de singleplayer. Door het winnen van missies stijgt je ‘Galaxy at War Readiness’. Hoe hoger deze is, hoe beter je Shepard kunt voorbereiden op de confrontatie met de Reapers door het aanschaffen van War Assets. Wees echter gerust, multiplayer is niet verplicht om de singleplayercampaign te voltooien.



De multiplayer is niet heel uitgebreid, maar wel erg leuk om met drie andere spelers te doen. Je kan nu voor het eerst zelf spelen met je favoriete ras met elk een eigen gameplaystijl en upgrades. We moeten zeggen, spelend als een Krogan een tegenstander neerslaan geeft toch wel een erg goed gevoel. Verwacht ook voor de multiplayer trouwens een berg aan nieuwe downloadable content.