2min

Installatie

Mac OS X 10.8 Mountain Lion is in principe enkel vanuit de Mac App Store te verkrijgen. De download bedraagt 4,3 Gigabyte en afhankelijk van je internetverbinding duurt het natuurlijk enige tijd voordat de download binnen is.


Als de download eenmaal binnen is, opent deze automatisch en begint de installatieprocedure. Al snel wordt het systeem herstart en hoef je eigenlijk al nergens meer naar om te kijken. In mijn geval gaf het systeem aan dat de installatie ongeveer een half uur zal duren, maar dat bleek uiteindelijk ruim drie kwartier te zijn. Geen ramp, maar wel opvallend. Mijn systeem is meer dan drie jaar oud, dus ik verwacht ook geen topprestaties meer. Schattingen mogen daarentegen natuurlijk wel kloppen.

Na een nieuwe herstart wordt de gebruiker gevraagd om in te loggen in iCloud, mocht dit in Mac OS X 10.7 nog niet gebeurd zijn. Het is eveneens mogelijk om een iCloud-wachtwoord aan te maken, indien je dit nog niet gedaan had.

Wanneer er applicaties zijn geïnstalleerd die niet compatibel zijn met Mountain Lion, worden deze automatisch uitgeschakeld om problemen te voorkomen. Om je hiervan op de hoogte te stellen krijg je een lijst voorgeschoteld met de uitgeschakelde applicaties. Overigens waren er in mijn geval helemaal geen van de 45 extra applicaties die niet werken met Mountain Lion, om je een idee te geven van hoe vaak dit voorkomt.

Na het inkijken van dit overzicht, indien nodig, kan je aan de slag gaan met Mac OS X 10.8 Mountain Lion.