3min

Tags in dit artikel

, ,

Open wereld

Het festival dient als basis voor de verschillende race-evenementen die aanwezig zijn. Door het winnen van deze races krijg je uiteraard geld en punten. Dit is allemaal niet al te ingewikkeld voor mensen die bekend zijn met de serie. Met het geld kun je nieuwe auto’s kopen of huidige auto’s tunen en met de punten groei je simpelweg in level, waardoor moeilijkere races voor je beschikbaar komen en je in populariteit stijgt. In Forza Horizon zal je echter beduidend minder tijd kwijt zijn in de garage en andere menu’s dan bij zijn voorgangers, maar ben je vrijwel continu lekker aan het cruisen van het ene evenement naar het andere, met ondertussen en speciale uitdaging hier en daar.

Tijdens het cruisen kan je ook punten verdienen door verschillende stunts uit te halen, zoals gewaagde inhaalacties, driften of een donut te draaien. Dit wordt zelfs van je verwacht in speciale evenementen die je bij zogenaamde Outposts voorgeschoteld krijgt. Deze Outposts dienen tevens als een soort waypoint, zoals RPG-fanaten wel kennen, waar je via de map snel naar toe kan reizen. In eerste instantie moet hier voor betaald worden, maar zodra je alle evenementen van de Outpost hebt voltooid, wordt de snel-reizen optie gratis. Een handige toevoeging en de extra evenementen brengen leuke variatie in de game. Ook komt er tussen de standaardraces door af en toe een ietwat aparte uitdaging langs. Zo moet je een één tegen één race winnen tegen een vliegtuig of zelfs een luchtballon, vooral de race tegen het vliegtuig is leuk gedaan, aangezien deze meermaals vlak boven je hoofd voorbij buldert. Na het voltooien van deze race word je ook nog eens uitgedaagd om het op te nemen tegen de tijd van een vriend of andere Forza Horizon-speler. Zeker als het de tijd van een vriend betreft, geeft dit een extra stimulans om voor die extra credits te gaan.



Zoals gezegd zijn er een aantal succesvolle functies uit Forza Motorspot 4 overgeheveld naar Forza Horizon. Eén daarvan is de mogelijkheid om je auto naar eigen smaak te bestickeren. Veel fans zullen blij zijn met het feit dat de gemaakte meesterwerkjes, want zo kun je enkele van de skins zeker noemen, overgezet kunnen worden van Forza Motorsport 4. Wanneer je zelf niet zo vaardig bent om met de editor te werken, wees niet bang, er worden genoeg gratis skins vanuit de community aangeboden.

Mechanics
Meer bekende functies die in Forza Horizon terugkomen maar die in eerste instantie niet opvallen zijn de race-mechanics. Turn 10 heeft deze vrijwel één-op-één uit deel vier overgezet, inclusief de toegankelijkheid tot het racen. Ligt het niveau te hoog of juist te laag voor je, dan kun je voor elke race de instellingen naar eigen wens aanpassen. Zeker wanneer je met een stuur speelt kan Forza Horizon als een realistische racer gespeeld worden. De hogere moeilijkheidsgraad levert je ook nog eens extra credits op. De AI van de tegenstander is op de hoogste moeilijkheidsgraad een prima vervanger van echte tegenstanders, je zult zeker niet zomaar bij iedere race als winnaar uit de strijd komen



Multiplayer
Naast de standaard freeroaming singleplayer is er ook een multiplayermode beschikbaar. Het lobbysysteem steekt goed in elkaar en je wordt rap aan maximaal zeven andere online spelers gekoppeld. Je speelt online niet alleen voor de eer en om het verhogen van je level, maar dit is ook een goede manier om je auto-collectie uit te breiden en geld te verdienen. Wanneer je jezelf bij een autoclub aansluit, kunnen auto’s met elkaar gedeeld worden en race-evenementen georganiseerd worden waar alleen club-deelnemers aan deel kunnen nemen.

Daarnaast is er ook een coöperatieve mulitplayermode, maar dit onderdeel valt helaas wat tegen. Het is niet mogelijk om door middel van een drop-in-, drop-out-systeem vrienden in de open wereld te vergezellen, waardoor je eerst beiden terug naar het menu moet gaan. Zodra je echter samen in een spel zit, is het mogelijk om verschillende uitdagingen te voltooien.

Table of contents