min

Tags in dit artikel

,

Verhaal van Saints Row


Als onwetende speler raak je in de intro betrokken in een gevecht tussen drie gangs in Stilwater. Op het moment dat je einde nabij lijkt, redden Julius (de leider van de 3rd Street Saints) en Troy (een luitenant van de Saints) je. Hierna lijven ze je in bij hun gang. De Saints willen hun wijk weer terug, maar daar houdt het niet op, de hele stad moet van hun worden. Aan jou de taak om samen met de Saints dit voor elkaar te krijgen.

Om dit voor elkaar te krijgen zal je drie rivaliserende gangs moeten verslaan (meer info over die gangs op de volgende pagina). Dit doe je door missies te vervullen en strongholds over te nemen. De missies de je zal moeten doen, variëren van het opruimen van bendeleden tot het zwart maken van andere gangs. Om verder in het verhaal te komen moet je dus missies doen. Maar je kan niet zomaar even alle missies achter elkaar gaan doen, je zult eerst respect moeten verdienen. Respect krijg je door verschillende dingen, waaronder activities, kleding, juwelen en tattoo’s. Een paar pagina’s verder ga ik verder in op deze dingen.


Het hoofdkwartier van de 3rd Street Saints: een oude vervallen kerk

De stad Stilwater bestaat uit 36 verschillende ‘hoods’, wijken dus. Je begint met één wijk, Saints Row en je zal langzaam aan steeds meer wijken veroveren op de andere gangs. Hoe meer wijken er onder jouw controle zijn, hoe meer geld het opbrengt, wat je op kan halen in je eigen ‘crib’. Maar let op, want de gangs geven hun gebied niet zomaar op, ze zouden het zomaar eens terug willen veroveren. Het ultieme doel in het spel is het veroveren van alle wijken, zodat de 3rd Street Saints de hele stad onder controle hebben.