3min

Tags in dit artikel

,

Gamemodi

World Tour


In deze gamemodus reis je tezamen met Tony Hawk en zijn crew de hele wereld rond, op zoek naar uitdagingen. Je begint in San Francisco, vervolgens reis je naar Edinburgh, Kilimanjaro, Hong Kong, Rio en tenslotte beland je in Hoover Dam. Op elke locatie krijg je een waslijstje met negen doelstellingen. Vanaf het moment dat je er drie gehaald hebt, kan je één van de drie tournaments unlocken. Je bent niet verplicht om bij de eerste te beginnen, maar je moet er wel één unlocken. Na elke behaalde overwinning bij zo’n tournament zal een nieuwe skater zich bij je team voegen en krijg je de mogelijkheid om drie statpoints toe te voegen aan jouw personage. Je kan kiezen uit vier categorieën, namelijk Air, Speed, Balance en Trick.

Elke plaats heeft ook zijn eigen specifieke kenmerken, zo zal je soms ineens met een skateboard zonder wielen over de sneeuw glijden, of extra grote wielen tevoorschijn toveren om de bergen mee in te gaan.Afgezien van het feit dat er niet zo spectaculair veel variatie zit in de opdrachten, blijft de game toch uitdagend en zal je je Nintendo DS niet dichtklappen voor je het tot een succesvol einde gebracht hebt. Ruwweg bekeken kan je drie soorten opdrachten onderscheiden: races, stunts en combo.
Bij race moet je tegen een bepaalde tijd of tegen enkele tegenstanders racen om het eerst een bepaalde helling af te dalen. Om extra snel te gaan, kan je gebruik maken van een "boost". Uiteraard is deze niet oneindig, maar deze zal vanzelf weer opladen. Wanneer je echter stunts uitvoert, zal deze "boost" sneller opladen.
Je hebt ook opdrachten waarbij je een bepaalde score moet behalen of specifieke stunts moet uitvoeren. Deze zijn algemeen gezien de gemakkelijkste opdrachten.
De combo opdrachten daarentegen zijn een stuk lastiger. Hierin moet je in één combo move bijvoorbeeld allerlei tekens verzamelen of een bepaalde score halen in één combo. Dit houdt in dat al je stunts aaneen moeten gelinkt zijn door middel van bijvoorbeeld manuals.

Voor elke opdracht krijg je ook een bepaalde som geld waarmee je dan vervolgens in de Skateshop verschillende zaken als een nieuwe look, een nieuw deck, nieuwe characters, etc kan kopen.

Jam Session


De modus World Tour is zonder twijfel de grootste en belangrijkste, het is de rode draad door het spel. Echter is er ook aandacht besteed aan een modus waarin gamers met nostalgie naar de vorige klassieke Tony Hawk games zich thuis voelen. Jam Session komt in feite overeen met de Classic Modes uit de voorgaande Tony Hawk games. Naarmate je verder komt in World Tour, zal je meerdere parcours op verschillende locaties unlocken. In Jam Session moet je vervolgens op elk parcours 10 doelstellingen behalen. Negen ervan zijn voor elk parcours hetzelfde, namelijk: High Score, Pro Score, Sick Score, Pro Combo Score, Sick Combo Score, Time Trial, Air for xx seconds, Destroy 8 Trashcans en Find The Secret Tape. Bij de tiende opdracht zal je meestal een stunt over een bepaald gebouw of voorwerp moeten uitvoeren.

Na een Jam Session kan je ook een replay bekijken en eventueel ook opslaan.Quick Race


In deze modus kan je snel en eenvoudig een race op poten zetten met minimaal 1 en maximaal 3 personen op een locatie naar keuze. Dit is erg handig als je in World Tour niet voorbij een bepaalde opdracht komt, dan kan je hier trainen.

Free Skate


Zoals de naam al aangeeft kan je hier zonder tijdslimiet of opdrachten de parcours verkennen en je vaardigheden verbeteren. In deze modus is het ook handig om shortcuts te zoeken, want deze zijn rijkelijk aanwezig in de game.

Lessons


Wanneer je deze game voor het eerst speelt, is het aan te raden de lessen even te doorlopen. Het neemt absoluut niet veel tijd in beslag, maar je raakt sneller vertrouwd met enkele nieuwe technieken in deze game, zoals Boosting en Bertsliding. Dit laatste houdt in dat je door middel van de L en R knoppen in te drukken, je bochten erg scherp kan nemen.