2min

Tags in dit artikel

, , ,

Het spel

Bij het opstarten van het spel krijg je een korte inleiding met alle nieuwe features. Daarna kom je in het hoofdmenu, deze is strak en overzichtelijk. Als je snel 18 holes wilt spelen kan je de gebruikelijke ‘Play Now’ Kiezen. Ook dit jaar zijn er weer veel verschillende ‘Game Modes’ zoals: ‘My Career’ en ‘de traditonele game modes’: Stroke Play, Match Play, Skins Play etc., ‘Mini Games’: Longest Drive, Capture The Flag en de ‘Practice Mode’ is er ook weer om bijvoorbeeld ballen te slaan op de driving range of om je korte werk te verbeteren op de green.


Gameplay



De gameplay is dit jaar nauwelijks verandert ten opzichte van het voorafgaande jaar. Om de bal te slaan moet je nog steeds je linker analoog stick gebruiken. Eerst moet je de stick naar achter duwen om je back-swing te maken en dan naar voren duwen om je swing af te maken. Als je de analoog stick ook maar iets scheef beweegt, dan zul je dit meteen terug zien in de richting van de bal. In het begin had ik veel moeite om een rechte bal te slaan. Want de analoog stick is heel precies in het spel.
Voordat je gaat slaan kan je door middel van de target circle ongeveer weten waar de bal gaat landen. Je shot confidence zorgt ervoor dat je target circle kleiner of groter wordt. Dit maakt het spelen nog realistischer.


Bij het putten, de manier van slaan op de green, moet je in het begin wennen. Er wordt wel aangegeven hoe hard je moet slaan, maar als jij 75 procent moet slaan weet jij niet hoe hard dat ongeveer is. Als je het eenmaal onder de knie hebt dan worden de langere afstanden echt uitdagend.