2min

Tags in dit artikel

, ,

Geschiedenis (1/2)

Super Mario Kart


Op 21 januari 1993 kwam de eerste Mario Kart uit voor de SNES. In deze game kon je als speler racen met één van de acht aanwezige personages. Grafisch gezien was het toentertijd een geweldig spel, dit kwam door Mode 7, een grafische mode waarbij texturen zo weergegeven werden dat er een 3D-effect ontstond. De muziek in de game is van de hand van Soyo Oka en Taro Bando, maar voor sommige stukken maakten zij gebruik van muziek van Koji Kondo, die destijds de meeste muziek voor Nintendo-games maakte.


Mario Kart 64


Vergeleken met de Mario Kart op de SNES, was deze versie een hele vooruitgang. Het spel kwam in 1997 uit en op grafisch gebeid was de game een hele prestatie. Het spel is in tegenstelling tot zijn voorganger in 3D uitgevoerd en ook kan het spel met vier spelers tegelijkertijd gespeeld worden. Het spel is in levels opgebouwd, je moet iedere cup uitspelen in iedere graad. Wanneer dit is gebeurd krijg je een gouden beker. Hierna krijg je bij iedere cup extra banen, maar dan zijn ze horizontaal omgeklapt.


Mario Kart: Super Circuit


Deze Mario Kart kwam in 2001 uit voor de Nintendo Game Boy Advance. Er zijn drie verschillende speltypes. Mario GP, Quick Run en Time Trial, ook zijn hier weer drie cups, namelijk 50 cc, 100 cc en 150 cc.
  • Mario GP:
    Je kunt hierbij kiezen uit vier kampioenschappen. Wanneer je beter rijdt, dan kun je ook nog de overige kampioenschappen vrij spelen. Dit is het enige type waarbij de muntjes van wezenlijk belang zijn.
  • Time Trial:
    Hierbij rijd je alleen op een circuit, als je dit circuit als eens eerder hebt geprobeerd wordt je snelste rit als een doorzichtige versie (ghost) weergegeven.
  • Quick Run:
    Hier kun je een circuit leren kennen, of even snel een race doen.