1 min

Tags in dit artikel

, ,

Gameplay

Banen


Er zijn zestien klassieke banen en zestien nieuwe banen. De nieuwe banen lijken helemaal niet op de oude banen, Nintendo heeft waarschijnlijk een aantal creatievelingen gevonden die graag dit varkentje wilden wassen en iedereen versteld te laten staan. Tijdens de vorige delen van Mario Kart leek het alsof de auto’s boven de weg zweefden, dit is gelukkig verleden tijd, de karts rijden nu echt op de weg.


Online


Uiteraard kunnen we weer old-school met twee tot vier spelers in splitscreen spelen. Ditmaal is er ook de zeer toffe mogelijkheid om met twee spelers op één Wii-systeem online te gaa. Online kun je racen met maximaal elf andere spelers en er is een compleet Mario Kart-kanaal waarin alle online opties en statistieken worden bijgehouden.

In dit kanaal vind je verder nog informatie over je Mario Kart-vrienden, check je de online rankinglijsten, kun je ghostdata downloaden en vind je belachelijk veel statistieken terug. Via dit kanaal kun je ook deelnemen aan de tijdelijke uitdagingen die worden aangeboden. Deze lijken erg op de missies uit Mario Kart DS en je strijdt hier dus om bijvoorbeeld een beste tijd of hoogste score in de op dat moment beschikbare uitdaging. Het is overduidelijk dat Nintendo haar pijlen vooral op deze online functies heeft gericht, want de mogelijkheden zijn werkelijk indrukwekkend.