2min

Tags in dit artikel

Geluid en graphics

Gameplay


In dit deel van Top Spin is er erg veel aan de gameplay gedaan om het spel nog realistischer te maken. Top Spin 3 is het eerste tennisspel dat ik ooit gespeeld heb en ik vind dat het spel heel erg realistisch is. Ook de tegenstanders zijn goed geprogrammeerd, waardoor het al moeilijk is om te winnen als de moeilijkheidsgraad op ‘normaal’ staat. Met de verschillende knoppen op de controller kun je verschillende slagen maken, bijvoorbeeld een lobje, een slice of een bal met veel topspin. Het is dus zeker niet domweg overspelen. Het is daarnaast erg belangrijk dat je kiest met welke soort slag je de bal terug slaat, want als je de verkeerde keuze maakt gaat de bal onherroepelijk uit.


Geluid


Het geluid in Top Spin 3 is erg goed. Elke ondergrond geeft een ander geluid, zo hoor je op een betonbaan de schoenen van de spelers piepen. Ook het omgevingsgeluid is erg goed. Geluiden zoals het commentaar zijn echter wat minder, zodra je het veld oploopt hoor je bijna niets en tijdens de wedstrijd zelf zit er maar weinig variatie in het commentaar.

Graphics


De graphics zijn in Top Spin 3 erg goed, de spelers zijn erg gedetailleerd. Je ziet de kleding meebewegen en na een hevig potje tennis zie je de spelers zweten en ze raken vermoeid. De omgeving vind ik wat minder, dit zou wel wat levendiger mogen zijn, maar nog steeds is dit erg goed. Toch heb ik niet het gevoel dat de omgeving is afgeraffeld.