2min

Tags in dit artikel

The Ballad of Gay Tony

Wat ik in ‘The Lost and Damned’ al mooi vond komt nog meer naar voren in ‘The Ballad of Gay Tony’. Als je goed had opgelet in de originele verhaallijn was de naam van Gay Tony je misschien al opgevallen in de missies rond Jimmy Pegorino en de mislukte diamantendeal.

Ook in TLAD komt dit eenmaal naar voren en in TboGT heb je hier ook mee te maken. Rockstar heeft het hiermee goed voor elkaar om een fantastisch en meeslepend verhaal neer te zetten dat feitelijk niet snel zal vervelen. Ik vind het gewoon machtig om te zien hoe deze drie losse verhalen met aparte personages zo dicht langs elkaar heen lopen. Het doet je helemaal opgaan in het verhaal en geeft in mijn ogen goed waar voor het geld.

Qua graphics en geluid is er weinig verbeterd ten opzichte van de andere releases. Het enige voordeel dat je krijgt bij het aanschaffen van de disc ten opzichte van de aparte downloads via Xbox Live Marketplace is de aanwezigheid van Vice City FM. Voor veel fans een welkome toevoeging denk ik.

Ook aan de multiplayer zijn enkele aanpassingen verricht al heb ik dat nooit het leukste onderdeel van GTA gevonden. In de multiplayer is het mogelijk om onder andere plaats te nemen in alle nieuwe voertuigen alsmede gebruik te maken parachute in de Base Jumps. Goed uitgevoerde jumps komen terecht in de Social Clubs om zo je prestaties te meten.