Graphics en geluid

Uiterlijk


Deze nadelen wegen zwaar, maar het betekent niet dat Medal of Honor helemaal niets goeds heeft gedaan. Vooral in de missies die overdag afspelen is Medal of Honor een pareltje. De game is voorzien van wellicht de beste licht-effecten die ik tot nog toe zag. Ik spreek dan niet zo zeer over schaduwen, maar over zonnestralen die door kieren in een muur heen kruipen, stof dat het zicht beperkt wanneer je tegen de zon in kijkt, dat soort details.

De cutscenes zijn van uitzonderlijke kwaliteit. De karakters zien er in de cutscenes prachtig uit, net als het landschap in de game. Aan het uiterlijk van Medal of Honor hoef ik geen enkel woord vuil te maken.Audio


Ook wat betreft het geluid doet Medal of Honor goede zaken. Vooral in levels waarin je ruimtes tegenkomt die flink variëren in grootte merk je dat Danger Close hier een goede aanpak heeft gebruikt. Geweerschoten galmen in grote ruimten, in kleine kamertjes klinken de schoten juist weer dof. Een hoogtepunt hiervan is dat een schot in het wrak van een vliegtuig erg metaalachtig klinkt. Danger Close heeft wat dit betreft een zeer indrukwekkende taak volbracht.

En het geweldige sounddesign beperkt zich niet tot de effecten, op verschillende momenten in de single-player zwelt er een orkest aan om een emotioneel moment kracht bij te zetten, of juist de spanning nog verder op te voeren. De afsluiting met ‘The Catalyst’ van Linkin Park is dan weer een aparte keuze doordat het totaal niet past bij de verdere sfeer die Medal of Honor opwekt.

Lees meer