2min

Tags in dit artikel

, , ,

Uiterlijk & gebruiksgemak

Uiterlijk


De Lachesis muis van Razer is zowel linkshandig als rechtshandig ontworpen doordat deze aan beide kanten identiek is. Verder heeft de muis een strak zwart uiterlijk wat doorbroken wordt door LED-verlichting. De LED-verlichting is overigens in meerdere kleuren te zetten, maar daar later meer over.



De muis is gemaakt van kunststof, bovenop mat zwart wat lekker glad aan voelt, aan de zijkant en onderkant is de muis glad en glanzend. Dit maakt de muis strak vormgegeven en geeft het de looks van een echt game-muis.

Gebruiksgemak


Zoals ik zei is de muis voor zowel linkshandigen als rechtshandigen te gebruiken, dit vindt ikzelf als linkshandige al een pluspunt als het gaat om gebruiksgemak. Verder is de muis lang en kan iemand met grote handen zijn handen prima kwijt op de muis.


De muis heeft prima knoppen waar je door middel van een fijne klik weet dat je de knop hebt ingedrukt. Het scrol-wiel loopt lekker soepel en geeft maar een kleine weerstand. Razer heeft ook prima gladde zooltjes onder de muis gezet waardoor de muis enorm makkelijk over de muismat beweegt voor dat beetje extra precisie.


Door de negen afzonderlijk instelbare knoppen bied de muis naast extra game opties ook mogelijkheden om deze binnen Windows of tijdens het internetten te gebruiken. De knoppen aan beide zijden heb ik binnen office ingesteld als vooruit en achteruit knoppen om een map vooruit of achteruit te gaan, of natuurlijk bij een internetpagina. Met de knoppen bij het scrol-wiel is de DPI van de muis in te stellen. Hier heb ik hem met office gebruik ingesteld op 1200 DPI om makkelijk rond te kunnen navigeren. Wanneer een game wordt gestart is het aantal DPI juist soms makkelijk om hoger in te stellen en soms juist lager.

Om een voorbeeld te noemen, bij het precies bedienen van een sniper rifle is het soms makkelijker om de DPI wat lager in te stellen, terwijl bij een machinegeweer je meer profijt hebt van een hogere DPI. De muis biedt hier mogelijkheden voor met deze knop, je kan snel en ingame de DPI aanpassen, erg makkelijk dus.