1 min

Modules

Onderaan in het dashboard kun je doorklikken naar Modules. Daar vind je drie tabs met extra opties voor Beveiliging, Privacy en Extra. De opties bij Beveiliging bestaan onder meer uit de mogelijkheid om een keuze te maken wat voor soort virusscan je wilt draaien. Ook kun je onder het kopje ‘kwetsbaarheid’ instellen dat Bitdefender waakt over het downloaden van kritieke Windows-updates, of updates van andere programma’s, ook kan het pakket je alarmeren wanneer je zwakke wachtwoorden gebruikt en kan je je opstartmenu optimaliseren. Dit gebeurt vrij zorgvuldig, zo bleek tijdens de test. Bitdefender gaf namelijk aan dat er 54 kritieke Windows-updates moesten worden geïnstalleerd, terwijl ik dacht dat ik mijn Windows altijd goed up-to-date hield.


Verder zijn er binnen het tabblad Beveiliging mogelijkheden om eventueel naar wens regels in te stellen voor de firewall, om de spamfiltering aan te passen en bescherming tegen ransomware in te stellen. Aangezien ransomware enorm in populariteit is gestegen met de komst van de Bitcoin is dit geen overbodige luxe, steeds meer bedrijven zijn het slachtoffer van ransomware en dienen fors te betalen om hun eigen data terug te krijgen.



Onder de module Privacy vind je mogelijkheden om een speciaal beveiligd browservenster te openen voor internetbankieren, encryptie in te schakelen, bestanden definitief te vernietigen, ouderlijk toezicht in te stellen en om de password manager (genaamd Wallet) in te schakelen.