Inleiding

Nokia maakte kort geleden bekend samen te gaan werken met Microsoft en als primair besturingssysteem over te stappen op Windows Phone 7. Daarmee is de C7 een van de laatste telefoons die Nokia volledig zelf produceert en waarschijnlijk ook een van de laatste Symbian^3 telefoons die wij zullen reviewen. Nokia zal nog wel enkele Symbian^3 telefoons op de markt gaan brengen maar deze zullen waarschijnlijk op andere markten dan de Europese zijn gericht.

De Nokia N8 was destijds de eerste telefoon die op de markt kwam met het nieuwe besturingssysteem Symbian^3. De Nokia C7 die wij vandaag testen, heeft verschillende overeenkomsten met zijn voorganger. De C7 lijkt een nieuwe rondere en glimmendere versie van de N8. Met de C7 gaat Nokia niet direct voor uitzonderlijke prestaties maar meer voor de multimedia ervaring. Zo is er onder andere integratie met Twitter en Facebook op de C7 te vinden en is er een speciale video’s en tv sectie in het menu. Daarnaast is de C7 een goede vervanger voor degene die de N8 toch net iets te duur vinden.De Nokia C7 kent een typisch Nokia design en heeft een mooi zakelijk uiterlijk. De telefoon is netjes vormgegeven en ligt lekker in de hand. Daarnaast voelt de telefoon stevig aan en is die kwalitatief dik in orde. Het 3,5 inch AMOLED scherm ziet er goed uit en reageert ook goed op aanwijzingen. Verder geeft het de kleuren helder en strak weer. Met een prijs van 298 euro is deze telefoon tot nu toe geen cent te duur.

Wij zijn vooral benieuwd of de C7 Nokia toch nog enig succes kan brengen, of dat de C7 net als de voorgaande Nokia telefoons geen potten weet te breken. Mocht de C7 ineens flink doorbreken dan is het waarschijnlijk wel te laat gezien Nokia nu in een nieuw avontuur is gestapt met Microsoft’s Windows Phone.

Zoals je hieronder ziet voldoet de Nokia C7 aan de eisen van de meeste mainstream telefoon gebruikers. De eisen van een smartphone gebruiker die inmiddels iOS of Android is gewend liggen natuurlijk wel een stukje hoger maar Nokia lijkt zich met de C7 hier niet op te richten. Zo is er een processor aan boord te vinden die een kloksnelheid heeft van 680MHz, deze zorgt ervoor dat Symbian^3 zonder problemen gedraaid kan worden. Verder is er 8GB aan opslagcapaciteit op de C7 te vinden welke uitbreidbaar is tot 32GB. Verder vinden we een acht megepixel camera aan boord welke goede foto’s kan maken.

Onderdeel Omschrijving
Processor ARM 11
Kloksnelheid processor 680 MHz
Besturingssysteem Symbian^3
Externe opslag MicroSD tot 32GB
Interne opslag 8 GB
RAM geheugen Onbekend
Afmetingen 117 x 56 x 10 mm (LxBxD)
Gewicht 130 g (incl. batterij)
Scherm 3,5" capacitief AMOLED touchscreen
Scherm resolutie 640 x 360 pixels
Netwerken HSDPA, GPRS, EDGE
Bluetooth Bluetooth v3.0 met A2DP
Wi-Fi IEEE 802.11b/g/n
Connectiviteit (bedraad) Micro USB-poort (v2.0), 3,5 mm audio jack
Camera 8 megapixel
Audio Ingebouwde microfoon en speaker, 3,5 mm audio jack
Batterij Li-Ion 1200 mAh
Spreektijd tot 9 uur (2G), tot 5,5 uur (3G)
Standby-tijd tot 390 uur (2G), tot 648 uur (3G)