2min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

Verpakking en uiterlijk

Verpakking

Qua verpakking van de AMD HD6950 zijn we gauw klaar, deze videokaart wordt namelijk niet als retail-kaart geleverd en zodoende is er ook geen echte verpakking voor de kaart. We ontvingen deze in een doos van DHL met een hoop verpakkingsmateriaal erin. De fabrikanten die de videokaart uiteindelijk uitleveren, zoals MSI en Asus, kiezen zelf wat er precies met de videokaart geleverd wordt. Wil je graag weten welke accessoires bepaalde fabrikanten meeleveren met de HD6950, dan moet je dit even op de website van de desbetreffende fabrikant opzoeken.



Uiterlijk

Ook qua uiterlijk zal deze AMD HD6950 verschillen van de videokaarten van andere fabrikanten, maar niet bijster veel. Als het tenminste om videokaarten gaat die hetzelfde koellichaam gebruiken als de referentiekaart van AMD. Dit koellichaam verschilt bijzonder weinig van dat van de MSI HD6870 die we eerder beoordeelden. Het koellichaam staat er overigens om bekend dat het zeer luidruchtig kán zijn.



De videokaart is echter wel een stukje langer dan de HD6870, welke 24,5 centimeter in lengte telde. De HD6950 is met zijn 27,5 centimeter toch wel een aardig stukje langer. De videokaarten lijken behalve de lengte en de sticker bovenop het koellichaam echter identiek. AMD maakt al geruime tijd gebruik van de zogenaamde Vapor-chamber-koeling en dit is voor de HD6950 niet anders. Koele lucht wordt aangezogen via een grote ventilator die deze lucht door het lichaam pompt. De inmiddels warme lucht verlaat de videokaart via een PCI-Express-slot aan de achterkant van de videokaart.

Naast deze uitlaat voor warme lucht vinden we op de achterkant van de videokaart twee DisplayPort-, één HDMI- en twee DVI-poorten. Bovenop de videokaart vinden we een klein schakelaartje waarmee tussen twee BIOS-varianten kan worden geschakeld. Handig voor wanneer één van de twee BIOS-instellingen niet goed werkt. Voor overklokkers komt deze switch vooral van pas. Men kan zo bijvoorbeeld één BIOS gebruiken om de videokaart tot het uiterste te drijven, terwijl in de andere variant de standaard-instellingen behouden blijven.


Op de bovenkant vinden we verder twee CrossFire-connectoren en tevens twee PCIe 6-pins poorten welke voor de stroomtoevoer gebruikt dienen te worden.

AMD HD6950
GPU-klokfrequentie 800 MHz.
Shader-klokfrequentie 1600 MHz.
Geheugen-klokfrequentie 1250 MHz. GDDR5 (5000 MHz. effectief)
Geheugenbus 256-bits
Geheugengrootte 2048 MB
Productieproces 40nm
Texture Units 88
Voeding 2x PEG 6pin
Interne aansluiting PCI-e x16 2.1
Externe aansluitingen 2x DVI, 1x HDMI, 2x DisplayPort
Lengte 27,5 centimeter
Kijk op de officiële site voor de volledige specificaties