min

Tags in dit artikel

,

Verpakking en uiterlijk

Verpakking

MSI levert de N560GTX Ti in een blauw-paarse verpakking waarop op de voorkant duidelijk de Twin Frozr II-koeling te zien is. MSI is zo vrij geweest om op de doos mee te delen dat deze koeling voor een temperatuurverschil van 20 graden Celsius zorgt. Dit verschil is ten opzichte van nVidia’s referentiemodel, welke dus 20 graden Celsius warmer wordt onder volle belasting. Een verschil dat niet vergeten mag worden, want naast de mogelijkheid om de kloksnelheid verder omhoog te schroeven met MSI’s videokaart, zal de N560GTX Ti naar alle waarschijnlijkheid ook een langer leven zijn toebedeeld. Het is voor hardware immers prettig om op lagere temperaturen te opereren, slijtage zal dan minder snel voorkomen.


In de verpakking vinden we natuurlijk de N560GTX Ti, maar ook twee dubbele molex naar PCI Express 6-pins-adapters, alsook een DVI naar VGA- en mini-HDMI naar HDMI-adaptertje, een CDtje en een stel handleidingen.


Uiterlijk

Zoals de volledige naamgeving van de videokaart al duidelijk maakt, hebben we te maken met een videokaart met MSI’s geroemde Twin Frozr II-koellichaam erop. De koeler is voorzien van twee 80mm-ventilatoren die lucht over het werkelijke koellichaam blazen. Het koellichaam staat door middel van vier dikke heatpipes in verbinding met de GPU op de videokaart. De printplaat is overigens zwart, wat het geheel een stijlvol uiterlijk geeft.Aan de achterkant van de videokaart vinden we drie connectoren, namelijk twee DVI-poorten en een mini-HDMI-poort. Hoewel DisplayPort door de aanwezige hardware in principe wel ondersteund wordt, is deze interface niet aanwezig op deze uitvoering. Aan de tegenovergestelde kant zijn twee zespins PCI Express-poorten geplaatst, waarmee de videokaart van voldoende stroom voorzien kan worden.

MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC
GPU-klokfrequentie 880 MHz.
Shader-klokfrequentie 1760 MHz.
Geheugen-klokfrequentie 2100 MHz. GDDR5 (4200 MHz. effectief)
Geheugenbus 256-bits
Geheugengrootte 1024 MB
Productieproces 40nm
Texture Units 64
Voeding 2x PEG 6pin
Interne aansluiting PCI-e x16 2.0
Externe aansluitingen 2x DVI-I, 1x Mini-HDMI
Lengte 23,8 centimeter
Kijk op de officiële site voor de volledige specificaties