Camera en accuduur

Natuurlijk hebben we de dubbele camera ook onder de loep genomen. LG heeft gekozen voor twee 13 megapixel camera’s, waarbij je kan kiezen uit een normale portretlens of een groothoeklens. Beide lenzen tegelijk gebruiken is niet mogelijk. Je moet voor elke foto dus bepalen welke camera(lens) je wilt gebruiken. De foto’s die de LG G6 kan schieten zijn zeer aardig, wel zijn we van mening dat het selecteren van de juiste camera voor elke scene wat omslachtig is. Wat dat betreft hebben de meeste concurrenten met dubbele camera’s het beter voor elkaar. Die combineren de beelden om scherpere foto’s te krijgen, of – in het geval van Apple – om wat verder optisch in te kunnen zoomen. Hieronder enkele testfoto’s:

Accuduur

De accuduur van de LG G6 is natuurlijk een belangrijk punt. Als je zoveel geld betaalt voor een nieuwe smartphone moet deze het einde van de dag wel halen.

Benchmark: Crossplatform: PCMark – Work accuduur

Zoals te zien is in bovenstaande grafiek komt de LG G6 niet echt goed uit de verf als het gaat om accuduur. Het toestel presteert vrij matig en dat is iets waar gebruikers over gaan vallen. Nu de prestaties van alle smartphones op een goed niveau zitten wordt accuduur echt een cruciale factor in de keuze voor of tegen een toestel.