2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Introductie

Afgelopen dinsdag werd in Londen de LG G3 gepresenteerd en Techzine was erbij. De G3 is het nieuwste vlaggenschip van de Koreaanse fabrikant en het bedrijf is daarmee in korte tijd al weer de vijfde fabrikant die zijn topmodel presenteert, eerder gingen HTC, Huawei, Samsung en Sony het bedrijf al voor.

De grote vraag is dan natuurlijk waar dit nieuwe vlaggenschip van LG precies komt te staan. Is het toestel bijvoorbeeld waterdicht, net als de Samsung Galaxy S5 (review) en Sony Xperia Z2 (review), of is het toestel vooral op prijs zeer competitief, zoals de Huawei Ascend P7 (review), of heeft LG dan toch net als HTC met de One M8 (review) voor een aluminium behuizing gekozen? Om het definitieve antwoord op deze vraag te geven zal je nog even moeten wachten op de review, maar op basis van de eerste ervaring durf ik al wel te stellen dat LG kans maakt om het beste toestel van 2014 in het assortiment te hebben.

LG wist mij zeker positief te verassen met dit nieuwe toestel, natuurlijk blijven we kritisch zoals onze lezers van ons gewend zijn, dus we hebben zoals altijd ook wel weer wat te mekkeren. Dat wil echter niet zeggen dat een toestel slecht is, of dat je het niet moet kopen. We wijzen puur en alleen op de positieve en negatieve eigenschappen.

Zo heeft LG opnieuw gekozen voor een plastic behuizing en dus niet voor metaal of een ander hoogwaardig materiaal. Verderop in deze review kom ik terug op de bouwkwaliteit, maar het voordeel van metaal is natuurlijk dat het steviger is dan plastic. Daar staat weer tegenover dat de LG G3 draadloos kan worden opgeladen en dat was met een metalen behuizing moeilijker geweest. Hoewel de draadloze lader standaard niet wordt meegeleverd, is deze wel optioneel verkrijgbaar voor maar 29,90 euro. Dat is een stuk goedkoper dan de draadloze laders van de concurrentie, die allemaal rond de 70 euro of hoger liggen.


LG heeft aangegeven dat het toestel begin juli beschikbaar komt voor 549 euro voor de 16GB-versie en 599 euro voor de 32GB versie. LG levert het toestel in de Benelux in Metallic Black, Silk White en Shine Gold. Daarmee kiest LG opnieuw voor een erg scherpe prijs in vergelijking met de concurrentie.