2min

Tags in dit artikel

, , ,

Verpakking en uiterlijk

Verpakking

Wat betreft de verpakking zijn we ook in dit geval al gauw klaar. We ontvingen deze videokaart van AMD zelf, in plaats van een partij als MSI of Asus. Dit houdt in dat we een kaart ontvingen welke niet in deze vorm in de winkels zal belanden. Er worden zodoende ook geen mooie doos danwel accessoires met deze videokaart meegeleverd.

Wil je graag weten wat verkopende partijen meeleveren met de HD6540? Ik raad je aan om even de videokaart op te zoeken op de website van de desbetreffende fabrikant, normaal gezien staat hier vermeld welke accessoires meegeleverd worden.



Uiterlijk

Wat betreft het uiterlijk is de HD6450 natuurlijk wel eventjes iets anders dan wat we de afgelopen tijd aan videokaarten langs zagen komen. Sowieso gaat het hier om een single-slot kaart, iets dat we al in geen tijden meet gezien hebben. Verder zal de HD6450 ook in alle waarschijnlijkheid door sommige fabrikanten geleverd worden als een low-profile-videokaart, of met twee PCI-brackets, want qua hoogte is de printplaat als low-profile te classificeren. De PCI-bracket is echter gewoon voor een normale systeemkast.

Zoals al aangegeven zou deze videokaart met zijn lage TDP waarschijnlijk wel passief gekoeld kunnen worden. AMD heeft dit echter niet bij het referentiemodel gedaan, deze wordt gekoeld middels een klein koelblokje met een nog kleinere ventilator erop. De warme lucht wordt vanaf het koelblok helaas niet naar buiten geblazen door de ventilator, dit kan ook moeilijk, doordat zo goed als de hele PCI-bracket wordt ingenomen door poorten voor video-output.



Over video-output gesproken, er zijn drie poorten op de kaart aanwezig. Het gaat om een DVI-, DisplayPort en VGA-poort. De laatstgenoemde zit aan de buitenkant en zou ook gezien de printplaat als eerste sneuvelen wanneer een fabrikant er voor kiest om een low-profile-variant te maken. Opvallend is dat AMD niet heeft gekozen voor een Mini DisplayPort-aansluiting, aangezien andere kaarten uit de HD6000-serie wel met een dergelijke poort uitgerust werden.

AMD HD6450
GPU-klokfrequentie 750 MHz.
Shader-klokfrequentie 1500 MHz.
Geheugen-klokfrequentie 900 MHz. GDDR5 (3600 MHz. effectief)
Geheugenbus 128-bits
Geheugengrootte 512 MB
Productieproces 40nm
Stream Processing Units 160
Texture Units 8
Voeding
Interne aansluiting PCI-e x16 2.1
Externe aansluitingen 1x DVI, 1x DisplayPort, 1x VGA
Lengte 17 cm
Kijk op de officiële site voor de volledige specificaties