1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Geluidsproductie & stroomverbruik

Sinds we van testsysteem zijn veranderd voegen we ook een nieuw onderdeel toe aan de tests, namelijk het meten van het energieverbruik en de geluidsproductie.

Gedurende de test in deze grafiek gaan we uit van volle belasting op standaardsnelheid, zonder dat we de ventilator handmatig vol open zetten. Om deze test uit te voeren laten we de videokaart langdurig zwaar werk verrichten door middel van Kombustor.

De GTX590 is voorzien van een vrij stille koeler welke veel minder koelwerk hoeft te verrichten dan de koeler op de HD6990 en daardoor ook sowieso minder hard hoeft te draaien. Dit kan nog wel eens een groot voordeel zijn voor de GTX590. Een stille kaart is immers altijd een voordeel.



Voor het meten van het Idle-stroomverbruik laten we na het starten van het systeem slechts Windows draaien. Tijdens de Full Load-test meten we het stroomverbruik wanneer Kombustor draait. We meten overigens het stroomverbruik van het volledige systeem.

De GTX590 is natuurlijk geen kleintje in deze grafiek, maar het stroomverbruik blijft in vergelijking met de HD6990 nog redelijk binnen de perken, gezien de prestaties. Als we die prestaties in acht nemen is de score van de HD6990 in deze tabel sowieso erg opvallend, gezien de minder hoge prestaties.