1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Overklokken

Wat betreft het overklokken van de HD6670 dachten we in eerste instantie niet ver te kunnen komen. We gebruiken zoals inmiddels bekend mag zijn normaal gezien MSI’s AfterBurner om de videokaarten wat extra kracht te geven, maar toen we deze applicatie startten zagen we al direct dat we niet de mogelijkheid zouden krijgen om het voltage op de GPU te kunnen verhogen, wat betekende dat we wel eens gauw tegen de limiet van de kaart zouden zitten.



Desalniettemin gingen we natuurlijk toch aan de slag met de kaart en we werden daarbij positief verrast. Want ondanks dat we geen mogelijkheid zouden hebben om het voltage te kunnen verhogen ondervonden we geen moeilijkheden met het verhogen van de kloksnelheden. We konden tot het maximum van 900 MHz op de core gaan, wat een verhoging van 200 MHz betekent. Ook het geheugen deed nergens moeilijk over en liet zich versnellen tot 1150 MHz, waar het standaard op 1000 MHz draait.



Met deze instellingen draaide de AMD Radeon HD6670 alle tests nogmaals en dat bleek zonder enige problemen te gaan. De temperatuur bleef met 57 graden ook zeker binnen de perken, aangezien de temperatuur met de standaardsnelheid maar net iets minder hoog was, namelijk 55 graden Celsius.