Verbindingen en app

Om de Plantronics Voyager 8200 UC in gebruik te nemen, moet je hem uiteraard met een apparaat verbinden. Dit kan op meerdere manieren. Er wordt een kabel met 3,5mm-aansluiting meegeleverd voor situaties waarin je de draadloze functionaliteit niet kan, mag of wil gebruiken. Hij is voorzien van Bluetooth (en NFC), waarmee je met twee apparaten tegelijkertijd verbonden kunt zijn. Wij waren bijvoorbeeld altijd verbonden met zowel onze telefoon als met onze laptop. Of je dan moet bellen of aan een Skype-call op je laptop moet deelnemen, het kan zonder over te schakelen. Ben je op het ene apparaat muziek aan het luisteren en komt er op het andere een call binnen, dan pauzeert de playback. Zoals het hoort bij een UC-apparaat van Plantronics, wordt ook bij de Voyager 8200 UC een BT600 USB Bluetooth-adapter meegeleverd. Die stop je in een vrije full-size USB-poort van je computer. Gebruik je een beheerplatform van Plantronics (van Plantronics Hub tot aan Manager Pro), dan heb je dit nodig om de headset te kunnen uitlezen en dus ook beheren. Ook kun je er dankzij de verlichte ring de mute-status van de hoofdtelefoon van aflezen. Staat je hoofdtelefoon op mute en begin je te praten, dan krijg je overigens ook een waarschuwing van de Voyager 8200 UC zelf.

Inclusief app

Je kunt tegenwoordig bijna geen hardware meer kopen of er zit software bij. Dat geldt ook voor de Plantronics Voyager 8200 UC. We hebben het al even over de Hub-software voor pc’s gehad. Er is ook een versie in de vorm van een app. Als je die app installeert, zie je in je notificatiepaneel hoeveel uur de headset nog meegaat. Let wel, het gaat hier zoals gebruikelijk bij Plantronics om spreektijd. Muziekweergave zorgt voor een andere (zwaardere) belasting op de accu, is onze ervaring. Eenmaal in de app kun je behoorlijk wat zaken aanpassen. Hieronder zie je enkele screenshots met de mogelijkheden. Het zijn met name persoonlijke voorkeuren en uiteraard het updaten van de firmware. Gebruik je de hoofdtelefoon alleen maar voor gesprekken onderweg (iets wat we ons haast niet voor kunnen stellen als je dit model koopt overigens), dan kun je hem daarvoor optimaliseren. Dan verbruikt de headset minder. Met de G616 industriestandaard ingeschakeld bescherm je je oren tegen plotselinge hoge volumes. Tot slot kun je de headset ook resetten via de app.

Weet je nog niet goed wat je allemaal kunt doen met de Voyager 8200 UC, dan kun je via de app ook uitleg krijgen over de knoppen en functies.