3min

Tags in dit artikel

, , , ,

Verpakking, uiterlijk en specificaties

Verpakking


Kingston richt zich met de HyperX-serie vooral op de enthousiastelingen, gamers en andere veeleisende gebruikers. Vaak zal je deze enthousiastelingen vinden in de hoek van bijvoorbeeld gamers die gaan voor de beste prestaties en bereid zijn daarvoor diep in de buidel te tasten. Wanneer je dan ook kijkt naar de verpakking van de SSD zie je dat Kingston zich hier ook duidelijk op richt. Zo zie je naast de afgebeelde SSD bijvoorbeeld rechts onderin een silhouet van een gezicht wat ons het meest aan Optimus Prime doet denken.

Het gaat hierbij dus niet om een rustige kale verpakking maar we treffen juist een vrij schreeuwerig uiterlijk aan dat de aandacht van gamers vast en zeker zal trekken. Wanneer we naar de zijkanten van de verpakking kijken, zien we daar nog wat informatie over de betreffende SSD. Naast nog wat afbeeldingen en serienummers zien we ook enkele kleine icoontjes die laten zien wat je allemaal ‘meer’ kan met de SSD. Je kan meer scoren, meer doen, meer opslaan, meer maken en meer uitten, zoals Kingston het omschrijft. Het bedrijf doelt er natuurlijk op dat het gebruik van een computer gewoon sneller is wanneer je de beschikking hebt over een SSD.Verhuizen we naar de onderkant van de doos, dan zien we daar in verschillende talen benoemd wat de SSD in zijn mars heeft. Echter gaat het hier in iedere taal elke keer om slechts een tweetal zinnen. In het Nederlands zijn dat "start en laadt toepassingen sneller op" en "verhoogde duurzaamheid en betrouwbaarheid". Wat ons betreft had Kingston wat minder talen mogen behandelen en wat meer geschreven informatie mogen tonen. Onder de tekst staat de gehele inhoud van de doos afgebeeld.

Zo vind je in de doos verder nog het een en ander aan accessoires. Zo wordt er door Kingston een montageplaat voor desktops meegeleverd, tezamen met een aantal schroefjes. Daarnaast vindt men een SATA-kabel, een CD-rom, een robuuste schroevendraaier en een 2,5 inch behuizing voor je oude harde schijf. Zoals je ziet krijg je van Kingston alles mee wat je nodig hebt om de schijf te monteren in een 2,5- óf 3,5 inch-bay. Daarnaast zorgt de adapter ervoor dat je de SSD ook kan gebruiken als een externe schijf, al zou ik niet aanraden om je dure SSD daarvoor te gebruiken.

Uiterlijk


Wanneer we naar de SSD zelf kijken zien we de zelfde vormgeving, zoals we die eerder op de doos van het product al zagen, terugkomen in het product zelf.

Het overgrote deel van de SSD is gehuld in geborsteld metaal. Aan de zijkanten van de behuizing zien we een smalle blauwe rand van plastic, wat de vormgeving mooi breekt en natuurlijk erg in lijn is met de HyperX-producten van Kingston.Opvallend aan de aansluitingen op de schijf is dat we niet alleen kunnen spreken van een S-ATA en S-ATA power-aansluiting, maar er zijn ook nog een viertal pinnetjes aanwezig, waarschijnlijk voor service-doeleinden dus verder niet interessant voor de consument.

Specificaties 120 GB 240 GB
Merk Kingston
Type HyperX SH100S3/120G HyperX SH100S3/240G
Opslagruimte 120 GB 240 GB
Soort geheugen Multi-level Cell (MLC) Multi-level Cell (MLC)
Interface SATA-600 SATA-600
Leessnelheid Tot 525 MB/s Tot 555 MB/s
Schrijfsnelheid Tot 480 MB/s Tot 510 MB/s
Cache Geen Geen
Stroomverbruik n.b. n.b.
Controller SandForce SF2281 SandForce SF2281
Garantie 3 jaar carry-in 3 jaar carry-in
Afmetingen 100 x 69.85 x 9.50 mm 100 x 69.85 x 9.50 mm
Gewicht 94 g 94 g