1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Conclusie

Intel heeft met de 520 Series SSD’s zichzelf flink weten te overtreffen, ten opzichte van de vorige serie. De 510 Series wordt weliswaar verpletterd, de strijd met de Kingston HyperX welke aanzienlijk goedkoper is dan de 520 Series van Intel, is niet onverdeeld gewonnen door Intel en dat is geen goede zaak.

Waar kan het prijsverschil dan vandaan komen? Intel gooit het met de 520 Series niet alleen op snelheid, maar ook op betrouwbaarheid en op dat gebied weet Intel het theoretisch te winnen van Kingston. Wij kunnen dit zelf niet testen, maar dit wordt voor ons gedaan via officiële methodes. Gemiddeld zou een Intel 520 Series-schijf zo’n 20 procent langer mee kunnen gaan dan een Kingston HyperX en in dat opzicht weet Intel de schade beperkt te houden, toch ben ik niet helemaal overtuigd van deze SSD’s en dat zit hem voornamelijk in de prijs. In de SSD-markt draait het immers voornamelijk om prestaties en daar wil men voor betalen. Betrouwbaarheid is zeer fijn, maar minder interessant voor de consument bij aankoop.

Al met al is de 520 Series van Intel op zich gewoon een goede SSD-reeks, maar qua prestaties zijn er goedkopere alternatieven te vinden.
8.0
  • Erg slanke behuizing;
  • Prestaties zijn helaas niet onovertroffen;
  • Theoretisch gezien erg betrouwbaar;
  • Te duur ten opzichte van concurrerende schijven;