Gameplay

Gameplay


Wanneer je de campagne opstart, zal je als eerste een kant moeten kiezen in de strijd die momenteel gaande is in Star Wars. De eerste keuze die je dus voorgeschoteld krijgt is of dat je voor de Empire of Republic gaat. Wanneer je een keuze hebt gemaakt zal je vervolgens een ras kunnen kiezen. Per kant heb je de keuze uit vier rassen die ieder een eigen verhaallijn hebben. Zoals je al zal verwachten heeft ieder ras een eigen voorkeur en specialiteit.

Met je character zal je in de verhaallijn van planeet naar planeet reizen. Echter verschilt de verhaallijn zoals gezegd wel voor elk gekozen ras. Het is dan ook zeker aan te raden om het spel met meerdere rassen en speelstijlen te spelen. Wanneer je dit doet zal je namelijk de game op een volledig andere manier ervaren, wat de houdbaarheid van het spel zeer zeker ten goede komt.In het nieuwste deel uit de Star Wars-reeks voer je met je karakter zoals in elke MMORPG gaandeweg een behoorlijke vracht aan opdrachten uit. Wanneer je deze opdrachten en andere activiteiten uitvoert zal je ervaringspunten (XP) verzamelen waarmee je op een lekker tempo in level stijgt. Hiermee zal je niet alleen sterker worden in je aanvallen en bescherming, maar ook items vrijspelen.

Een toevoeging die je in Star Wars: The Old Republic terug ziet is dat je onderweg volgers zal vrijspelen. Deze volgers worden in de game companions genoemd en zij kunnen behoorlijk handig zijn wanneer je in een zwaar gevecht verstrikt bent geraakt. Je hebt in de game de keuze uit verschillende typen companions die ieder over hun eigen specialiteiten beschikken. Per ras zal je de keuze hebben uit ongeveer vijf verschillende companions. Naast dat de gekozen companion je zal helpen in bijvoorbeeld een gevecht met het afleiden van je vijanden, voegt deze ook crew skills toe. Dit zorgt bijvoorbeeld voor een +10 bonus in "BioChem". Wanneer je gebruik maakt van deze volgers zullen deze er altijd voor zorgen dat je progressie maakt in de game.

In Star Wars: The Old Republic heb je de beschikking over een enorm groot universum en hier is werkelijk pagina’s vol over te schrijven. Echter is het slim om zelf gewoon aan de slag te gaan met de game. Er valt namelijk ontzettend veel te beleven en de bevat game een groot aantal quests die uitgevoerd kunnen worden. Zonder al te veel vrij te geven zal je de eerste 15 levels op de eerste planeet doorbrengen. Daarna zal je behoorlijk wat reizen kunnen gaan maken tussen verschillende planeten die lekker divers zijn opgezet.