1 min

Tags in dit artikel

, ,

Intern

De zijpanelen van slechts 0,8 mm kunnen met behulp van duimschroeven worden verwijderd en zijn voorzien van één laag polycarbonaat. Deze kunststof wordt ook gebruikt voor het maken van cd’s, veiligheidsbrillen en drankflesjes en kan hoge temperaturen weerstaan. Het is mij onduidelijk wat voor effect het heeft op geluid ondanks enig onderzoek.


De geheel in zwart gespoten kast heeft een zee van ruimte. Deze ruimte is zo groot dat het zelfs het XL-ATX moederbord een plekje kan aanbieden. De met duimschroeven te openen brackets bieden ruimte voor negen uitbreidingskaarten. De huidige videokaarten kunnen in principe allemaal geïnstalleerd worden tot een maximale lengte van 33 cm. Zo ook de processorkoeler, die tot een hoogte van 16,5 cm kan reiken. De kast is breed (of hoog) genoeg voor bijvoorbeeld een Noctua NH-D14. Installeren van een dergelijke unit kan ook erg eenvoudig door de grote uitsparing in de moederbordtray.


Als we naar de moederbordtray kijken, dan valt meteen op dat aan de onderzijde alsmede de zijkant rubberen uitsparingen zitten. Hierdoor kan de nodig bekabeling zijn weg vinden.


Daar waar de P18x-kasten aparte kamers hadden, heeft de P280 er geen. Naar mijn mening vergemakkelijkt dat de installatie aanzienlijk, maar kan ten koste gaan van het efficiënt afvoeren van warmte. Het kabelmanagement wordt wel sterk verbeterd op die manier.

Table of contents