1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Conclusie

De MSI GT783R is een grote verbetering ten opzichte van de GT780R, de vorige versie van MSI’s ultieme gaming-laptop. Echter, het prijskaartje mag er ook wel wezen, maar niet direct in positief opzicht. De voorganger van de MSI GT780R kostte namelijk tussen de 1500 tot 2000 euro bij introductie, afhankelijk van het model. Dat is toch aanzienlijk minder dan de 2500 euro die men voor de -weliswaar- veel sterkere GT783R mag neerleggen.

Hoewel de prestaties veel beter zijn, vind ik persoonlijk niet dat de verbeteringen een prijsverschil van 500 tot 1000 euro kan goedpraten. In onze grafieken zie je overigens de goedkoopste GT780R staan, wat dus het uiterste contrast weergeeft. Het neemt niet weg dat de GT783R qua prestaties met afstand de beste laptop is die Techzine tot nog toe onder handen kreeg en daarvoor krijgt MSI natuurlijk niets dan lof.

Toch, als je op zoek bent naar een game-laptop, zou ik je aanraden om rustig een tijdje af te wachten totdat de prijs wat is ingezakt. Tenminste, ik ga er van uit dat deze nog zal zakken. Vanwege de hoge prijs ken ik deze laptop geen Techzine Must Have toe. Had de prijs rond die van de GT780R gelegen, dan was dit ongetwijfeld anders geweest. MSI biedt een prachtige laptop, maar de prijs/kwaliteitsverhouding is niet optimaal in mijn ogen.
10.0
  • Extreem goede prestaties;
  • Full HD-scherm zonder reflectie;
  • Stevige behuizing..
  • ..al voelt het deksel wat fragiel;
  • Hoog gewicht en grote omvang;