2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Inleiding

Eerder deze maand kwam Dell als één van de laatste fabrikanten op de proppen met een ultrabook. Het bedrijf moet dus een flinke inhaalslag maken en zal dus met een product moeten komen wat voorbij gaat aan de reeds gevestigde standaard. Van fabrikanten als Acer zagen we al in december de eerste ultrabook de revue passeren. De aankondiging tijdens de CES 2012 beloofde in ieder geval al veel goeds. De Dell XPS 13 is naar eigen zeggen ‘de smalste ultrabook ter wereld met een 13,3 inch scherm in de behuizing vergelijkbaar van die van een 11 inch laptop’. Op zijn dunste punt is deze ultrabook slechts 7 millimeter dik.



In ons testmodel bevindt zich een tweede generatie Intel Core i5-processor en een 128 GB solid state HDD. Er is echter ook een luxere versie met een Core i7-processor en 256 GB solid state HDD. Dell heeft gekozen om geen conventionele harde schijf toe te voegen, zoals Samsung en Acer dat wel hebben gedaan. Alle XPS 13-versies beschikken verder over een Intel HD 3000 geïntegreerde grafische kaart en 4 GB werkgeheugen.



Het is daarom even afwachten hoe deze ultrabook zich staande houdt qua prestaties tegenover andere ultrabooks. Ondanks dat het design van de XPS 13 er zeer stijlvol uitziet, moet er wel gezegd worden dat er leentjebuur gespeeld is bij Apple en haar Macbook Air, maar goed, dat geldt tevens voor ultrabooks van andere bedrijven.

Met een advies verkoopprijs van 1149 euro voor het goedkoopste model wat wij testen zit Dell aan de prijzige kant. Naar aanleiding van deze review zullen we gaan bepalen of deze prijs gerechtvaardigd kan worden.