2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Conclusie

Ondanks dat Dell laat met zijn eerste ultrabook op de proppen is gekomen, heeft het bedrijf toch een laptop op de markt weten te brengen die zich kan onderscheiden van de concurrenten. Vooral het design en materiaalgebruik, zoals de deels rubberen behuizing, kunnen wij erg waarderen. Het ziet er niet alleen erg stijlvol uit, maar het voelt ook comfortabel aan tijdens gebruik, maar de behuizing voelt ook aan als een stukje kwaliteit.

In het gebruik en prestaties kan Dell echter niet verrassen. Het bedrijf heeft niet de kans gegrepen om iets unieks te doen en zit qua hardware op hetzelfde niveau als een aantal concurrenten. Vooral het beeldscherm hadden wij graag met een hogere resolutie gezien. Nu moet de XPS 13 in vrijwel alle aspecten zijn meerdere erkennen in Asus met de Zenbook.

Ook de genoemde problemen met de trackpad kunnen niet onbeschouwd worden gelaten. Gelukkig heeft Dell hier snel op gereageerd met het uitbrengen van een driverupdate, maar helemaal tevreden zijn we nog niet en daarnaast zal er door de gebruiker zelf nog het één en ander getweakt moeten worden. Verder kan het gemis van een aantal aansluitingen, zoals HDMI en VGA, en een grote harde schijf een reden zijn om niet over te gaan tot aanschaf van de XPS 13, ondanks dat dit niet direct de speerpunten van een doorsnee ultrabook zijn.

Wanneer je de prijzen en prestaties van verschillende ultrabooks naast elkaar legt, zien we dat de XPS 13 in vergelijking niet één van de goedkoopste opties is. Dankzij het mooie design en de redelijke batterijprestaties weet Dell echter een goede introductie te maken op de ultrabookmarkt, zij het met de opmerking dat er nog voldoende verbeterpunten aanwezig zijn.
8.0
  • Ontwerp;
  • Gebruikte materiaal voor behuizing;
  • Snelle opstarttijd dankzij SSD;
  • Hardware niet speciaal;
  • Weinig aansluitingen;
  • Trackpad heeft kuren zonder update;